Grafika z napisem system informacji przestrzennej.     Grafika z napisem miejscowe plany zagospodarowania.     Grafika z napisem: sprzedaż nieruchomości.     Przycisk menu z napisem Przetargi. Umożliwia przejście do BIP do zakładki zamówienia publiczne.     Przycisk z napisem Herb Gminy.       Logotyp Biuletynu Informacji Publicznej. Kliknięcie w obrazek umożliwia przejście do BIP.        

 

 

 

Gmina Gaworzyce - Aktualności

Informacja o wszczęciu postępowania w sprawie wydania pozwolenia wodnoprawnego

na usługę wodną w zakeresie poboru wód podziemnych z utworów neogeńskich

 

Informacja - otwórz

Miło nam poinformować, że po raz kolejny Gmina Gaworzyce otrzymała dotację w kwocie 68 898,16 zł  w ramach konkursu pn. ,,Dolnośląski Fundusz Pomocy Rozwojowej 2019‘’ na zadanie pn. ,,Poprawa bezpieczeństwa na terenie gminy Gaworzyce”. W ramach zadania zostanie wybudowany chodnik w miejscowości Mieszków oraz zostanie zamontowanych 6 lamp solarnych typu hybryda na terenie gminy Gaworzyce.

 

 PROMESA

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego serdecznie zapraszają do udziału w XIX edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy.

Konkurs odbędzie się dnia 15 czerwca 2019 roku w Pasażu Grunwaldzkim przy Placu Grunwaldzkim 22 we Wrocławiu.

Celem konkursu jest poznanie i udokumentowanie dolnośląskich, regionalnych produktów żywnościowych, produktów osadzonych głęboko w polskiej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur.

Ideą konkursu jest też przygotowanie producentów do ubiegania się o ochronę zgodną z ustawodawstwem unijnym oraz zachęcanie mieszkańców obszarów wiejskich do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu.

 

Produkty będą oceniane w następujących kategoriach:

 

I Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego
(np. mięso, ryby, drób, wędliny, mleko, sery, farsze, miód i jego przetwory)

II Produkty regionalne pochodzenia roślinnego
(np. owoce, warzywa, konfitury, powidła, marmolady, octy, marynaty, soki, zakwasy, mąki, kasze, chleby i inne wypieki)

III Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe)

IV Inne produkty regionalne w szczególności łączące produkty roślinne ze zwierzęcymi (np. farsze).

 

Termin nadsyłania kart zgłoszeniowych został wydłużony do dnia 21 maja 2019 r.


Szczegóły dostępne pod adresem:  http://www.umwd.dolnyslask.pl/

Regulamin Konkursu

Karta zgłoszenia

URZĄD GMINY W GAWORZYCACH
ul. Dworcowa 95, 59-180 Gaworzyce

 

OGŁASZA NABÓR
NA WOLNE STANOWISKO PRACY

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gaworzycach

Zobacz pełne ogłoszenie w BIP

W ramach OGÓLNOPOLSKIEJ AKCJI BICIA REKORDU W CZYTANIU NA PRZERWIE 8 i 9 maja odbyła się w Szkole Podstawowej w Gaworzycach „IV przerwa na czytanie”. Organizatorem akcji jest Biblioteka Pedagogiczna Wojewódzkiego Ośrodka Metodycznego w Gorzowie Wielkopolskim. Akcja realizowana jest w ramach kampanii społecznej CAŁA POLSKA CZYTA DZIECIOM. Odbywa się pod patronatem honorowym Lubuskiego Kuratora Oświaty.


Uczniowie oraz nauczyciele wraz z panią v-ce dyrektor szkoły Beatą Soboń zebrali się na sali gimnastycznej na przerwie od 10.40 do 10.50. Każdy przyniósł swoją ulubioną, bądź wypożyczoną książkę i przez 10 minut zagłębił się w lekturze. Druga „przerwa na czytanie” odbyła się na przerwie od 11.35 do 11.55 w bibliotece szkolnej.
Wydarzenie to rozpoczęło w naszej szkole XVI Ogólnopolski Tydzień Bibliotek. Tegoroczna edycja Tygodnia Bibliotek 2019 odbywa się pod hasłem: „#biblioteka”. W „IV Przerwie na czytanie” wzięło udział 244 uczniów i 15 nauczycieli.


Serdecznie dziękujemy Pani Agnieszce Samul za koordynowanie akcji, uczniom oraz nauczycielom za zaangażowanie i pomoc w przeprowadzeniu akcji.

 

Grafika do zakładki szczepienia na COVID-19

 

 

 

asf